ГоловнаСуспільствоПодії

У МОЗ проведуть аудит за роки управління Супрун

Супрун вважає, що це спроба тиску на неї та членів її команди.

У МОЗ проведуть аудит за роки управління Супрун
Фото: Макс Требухов

Рахункова палата проведе аудит Міністерства охорони здоров'я за час, коли його очолювала Уляна Супрун. Про це Супрун повідомила у себе на фейсбуці.

«Минулого тижня Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування отримав прохання звернутися до Рахункової палати для проведення аудиту діяльності Міністерства охорони здоров'я України у 2016-2019 роках», - написала вона, зазначивши, що пропозицію розширити перевірку МОЗ на часи роботи Богатирьової, Мусія і Квіташвілі було проігноровано.

Відповідне прохання на перевірку надійшла від Петра Багрія, чия фірма була чи не основним продавцем ліків за завищеними цінами за часів Богатирьової.

Супрун також зазначила, що за час її роботи в Міністерстві охорони здоров'я було здійснено 15 аудитів. Вони здійснювалися за кошти платників податків, «берегти які є головною метою існування такого органу. За час роботи Богатирьової Рахункова палата провела 5 перевірок міністерства. Жодна з них не стосувалася закупівель ліків», - додала Супрун.

За її словами, МОЗ - єдине міністерство, де просили провести аудит останніх трьох років роботи. Супрун вважає, що нова перевірка свідчить про чітке завданню створити підстави для вигаданих кримінальних переслідувань і тиску на неї та членів команди МОЗ.

«На сьогодні можна констатувати, що єдині реальні дії нової влади у сфері охорони здоров'я - забезпечити спробу реваншу фармацевтичної мафії», - додала Уляна Супрун.

Нагадаємо, наприкінці серпня петиція про збереження Уляни Супрун на посаді голови Міністерства охорони здоров'я набрала необхідні 25 тисяч голосів. 4 вересня Кабмін звільнив Уляну Супрун з посади голови МОЗ.

На цей момент міністерство очолює Зоряна Скалецька. У свою чергу, вона відзначила три ключові напрямки в подальшій роботі міністерства: епідеміологічна безпека, доступна медична допомога в регіонах і вакцинація як для дітей, так і для дорослих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram