ГоловнаСуспільствоЖиття

У Тернополі посилили заходи безпеки після нападу на ректора університету

Жителів міста просять не чіпати невідомі предмети.

У Тернополі посилили заходи безпеки після нападу на ректора університету
Фото: te.20minut.ua

Міська влада Тернополя посилила заходи безпеки після замаху на вбивство ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Крисоватого.

Відповідне розпорядження підписав мер міста Сергій Надал 5 вересня, інформуючи пресслужбу міськради.

"У зв'язку із загрозою здійснення терористичних або диверсійних актів і враховуючи оперативну інформацію від правоохоронних органів, глава Тернополя Сергій Надал доручив виконавчим органам влади вжити додаткових заходів безпеки", - йдеться в повідомленні.

Над посиленими заходами в першу чергу працювали виконавчі органи, що координують діяльність освітніх, медичних, культурних, молодіжних установ, підприємств житлово-комунальної сфери.

Найближчим часом керівникам підприємств, установ, організацій буде доведено про обов'язкове виконання Пам'ятки першочергових дій у разі виявлення невідомих предметів.

"Також звертаємося до мешканців Тернополя не чіпати, не переміщувати, не розкривати невідомі, підозрілі і вибухонебезпечні предмети, а в разі виявлення таких предметів або залишених без нагляду транспортних засобів прохання негайно інформувати правоохоронні органи", - додають в міськраді.

Нагадаємо, вранці 4 вересня у дворі ректора ТНЕУ в селі Петриків під Тернополем стався вибух. Андрій Крисоватий підняв підкинутий у двір невідомий предмет, який вибухнув у руках. В результаті важкі травми отримав ректор і його дружина.

У поліції заявили, що після двох інцидентів з саморобними вибуховими пристроями в Тернополі можуть бути і наступні.

Перший саморобний пристрій спрацював в центрі міста вранці 2 серпня. Тоді здетонувала подарункова коробка, яка стояла на автомобілі дружини ексзаступника мера Тернополя Володимира Камінського. Поранення в вигляді рваної рани руки отримав випадковий перехожий, який, зацікавившись коробкою, спробував заглянути всередину, після чого прогримів вибух.

За словами поліцейських, в обох випадках вибухові пристрої були виготовлені дуже професійно, вони спрацьовували від зміни положення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram