ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція прийшла з обшуками в "Укренерго" (оновлено)

Слідчих цікавили документи про будівництво лінії зв'язку між ХАЕС і РАЕС.

Поліція прийшла з обшуками в "Укренерго" (оновлено)
Фото: kp.ua

У центральному офісі НЕК "Укренерго" співробітники Національної поліції проводять обшуки. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в компанії.

Співрозмовник агентства розповів, що поліцію цікавили документи проєкту будівництва оптово-волоконної лінії зв'язку "Хмельницька АЕС-Рівненська АЕС".

Пресслужба НЕК "Укренерго" повідомила, що вранці 5 вересня співробітники Головного слідчого управління Нацполіції в Київській області почали обшуки в центральному офісі компанії, заблокувавши його роботу на кілька годин.

Також обшуки провели за місцем проживання п'яти керівників "Укренерго" вищої та середньої ланки, керівників регіональних центрів забезпечення будівництва і закупівель.

Дозвіл на обшуки 12 серпня надав Печерський районний суд Києва.

"Привід для обшуків - припущення Нацполіції щодо ймовірних порушень під час публічних закупівель товарів і робіт, які компанія проводила з 2016 року. При цьому поки що незрозуміло, в яких саме правопорушеннях підозрюють працівників "Укренерго" і якої шкоди вони заподіяли", - йдеться в повідомленні компанії.

У фейсбуці Департаменту захисту економіки Нацполіції йдеться, що в рамках кримінального провадження встановлено і задокументовано факти злочинної діяльності посадових осіб енергетичної компанії протягом проведення конкурсних торгів під час держзакупівель. За попередніми даними, сума збитків становить понад 40 млн гривень.

Нагадаємо, 26 липня 2019 року держпідприємство "Гарантований покупець" направило до Господарського суду Києва позовну заяву про стягнення авансового платежу щодо "НЕК "Укренерго". Розмір зазначеного платежу становить 1,58 млрд грн.

Причиною позову стало невиконання з боку ДП "НЕК "Укренерго" своїх зобов'язань з оплати гарантованому покупцю прогнозної величини послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії за перші 20 днів розрахункового місяця (за період з 01.07.2019 по 20.07.2019).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram