ГоловнаСуспільствоПодії

Шахраї, представившись довіреними особами Зеленського, вимагали $570 тис. за посаду в "Укроборонпромі"

Чоловік, у якого вимагали гроші, прийшов із заявою до Військової прокуратури.

Група шахраїв, представившись довіреними особами президента Володимира Зеленського, вимагали від колишнього співробітника ДП "Укрспецекспорт" передати їм 570 тис. доларів за вирішення питання про призначення його на керівну посаду в Державному концерні "Укроборонпром".

Про це повідомив заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

"Група недешевих і непростих шахраїв в складі чотирьох осіб, за попередньою змовою між собою, в період з липня 2019 року по 30.08.2019, представляючись довіреними особами Президента держави, які призначені і перебувають на керівних посадах Офісу Президента України, вимагали від колишнього співробітника ДП "Укрспецекспорт" передати їм грошові кошти в сумі 570 000 доларів США за вирішення на найвищому державному рівні питання про призначення особи на керівну посаду в державному концерні "Укроборонпром"", - написав Матіос на своїй сторінці в Facebook.

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

За його словами, чоловік, у якого вимагали гроші, прийшов із заявою до Військової прокуратури.

"30.08.2019 під час передачі частини суми в одному з офісів навпроти будівлі Офісу Президента в розмірі 250 000 доларів США, зазначені шахраї були затримані співробітниками Військової прокуратури, слідчим територіального управління ДБР в місті Києві за участю оперативників СБ України", - додав Матіос.

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

Затримані обґрунтовано підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство в особливо великих розмірах).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram