ГоловнаСуспільствоЖиття

Білорусь скасувала дозволи на ввезення свинини з Львівської області через африканську чуму

Спалах захворювання раніше зафіксували на одній з найбільших в Україні ферм.

Білорусь скасувала дозволи на ввезення свинини з Львівської області через африканську чуму

Білорусь обмежила ввезення свинини з Львівської області через африканську чуму свиней. Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на Мінсільгосппрод.

"Вводяться тимчасові обмеження на ввезення до Білорусі з українського регіону живих свиней, зоопаркових і циркових тварин сприйнятливих видів, свинини (зокрема м'яса диких кабанів) та іншої харчової свинарської сировини, а також продуктів їх переробки", - йдеться в повідомленні.

Всі раніше видані дозволи на ввезення цих товарів з Львівської області в Білорусь скасовуються.

Станом на ранок неділі, 25 серпня, у Львівській області у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней вже утилізовано майже 27 тисяч тварин, пише УНІАН з посиланням на ДержНС.

Африканську чуму виявили на одній з найбільших в Україні свиноферм - "Галичина-Захід". Ліквідація осередку інфекції відбувається шляхом знищення всього поголів'я. На фермі вирощували 190 тисяч свиней.

АЧС, або хвороба Монтгомері, - це вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається під час прямого контакту хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, під час переміщення людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я свиней, які захворіли, гине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram