ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві запрацювала гаряча лінія підтримки запобігання суїцидам серед ветеранів

Зателефонувати на лінію можна за номером 7333.

У Києві запрацювала гаряча лінія підтримки запобігання суїцидам серед ветеранів
Фото: EPA/UPG

У Києві презентували гарячу телефонну лінію підтримки з питань запобігання суїцидам і профілактики психологічного здоров'я для ветеранів військових дій на Донбасі - Lifeline Ukraine. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Цей проєкт не державний. Одним з фінансових донорів став уряд Великобританії, який виділив на нього 580 тис. фунтів.

"Я вважаю, що завершуючи військову службу, дехто переживає травматичний час. Lifeline може стати першим етапом допомоги в адаптації цих людей, яка буде надавати психологічну допомогу", - сказала заступниця голови місії посольства Великобританії в Україні Гелен Фейзі на презентації.

Засновник Lifeline Ukraine Пол Найл підкреслив, що по поверненню з зони ООС у військовослужбовців настає новий етап у житті. Важливо, щоб Україна створила таку структуру підтримки, як гаряча лінія.

Зателефонувати на лінію можна за номером 7333.

За його словами, за основу взято проєкт, який функціонує в Австралії - Lifeline Australia. У майбутньому Найл планує розширити надання допомоги для всіх верств населення.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак заявив, що підписав наказ про виплату грошової премії військовослужбовцям ЗСУ на честь 28-ї річниці Незалежності України. Премії будуть варіюватися від однієї до двох тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram