ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україну доправили першу партію препаратів для онкохворих коштом держбюджету 2019

Найближчим часом в Україну прибудуть ще сім препаратів для лікування онкохворих дорослих.

В Україну доправили першу партію препаратів для онкохворих коштом держбюджету 2019
Фото: 2day.kh.ua

Перші ліки для онкохворих, закуплені через міжнародну організацію Crown Agents за кошти держбюджету 2019 року, вже поставили в Україну і незабаром розподілять у регіони. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Уже поставлено такі препарати, як хлорамбуцил, кальцію фолінат, інтерферон альфа-2b. Препарат інтерферон, який надає імуномоделюючу, антивірусну та протипухлинну активність, прибув майже в повному обсязі.

Окрім того, найближчим часом в Україну прибудуть іще сім препаратів для лікування дорослих з онкозахворюваннями. Усі препарати відповідають міжнародним стандартам якості.

У Державному бюджеті на 2019 на закупівлі ліків передбачено 6, 6 млрд грн, з них на напрям дорослої онкології - понад 1,3 млрд грн. Загалом на сьогодні 90% препаратів у напрямку дорослої онкології купують дешевше, ніж 2014 року.

Нагадаємо, 1 серпня повідомляли, що МОЗ закупить 500 тис. вакцин від грипу для вакцинації в сезоні 2019-2020. Крім того, кількість вакцин на 150 тис. перевищує доставку попереднього сезону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram