ГоловнаСуспільствоЖиття

Судно з Африки оштрафували за незаконні відвідини анексованого Криму

Також його виключили з реєстру судноплавства.

Судно з Африки оштрафували за незаконні відвідини анексованого Криму
Фото: ark.gp.gov.ua

Прокуратура Криму оштрафувала судно з Африки за незаконні відвідини анексованого Росією Криму.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

Зазначають, що на судновласника накладено штраф у $15 тисяч, а судно під прапором Того виключили з реєстру судноплавства.

Слідчі прокуратури з'ясували, що два судна - ALIANCA і RANI - порушили українське законодавство. Прокурори звернулися до Міністерства закордонних справ, а МЗС звернулося до Морської адміністрації Того.

"Як наслідок, судно "ALIANCA" виключено з Реєстру судноплавства, що позбавляє права плавання під прапором Того, і оштрафовано на 15 тис. доларів США", - наголошено в повідомленні.

Друге судно - RANI - поки що не оштрафували. Його власника попередили про порушення законодавства і пригрозили покарати у разі повторного заходження в окупований Крим.

Нагадаємо, морські порти, розташовані на території АР Крим (Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта), закрито на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.04.2014 №578-р "Деякі питання функціонування морського і річкового транспорту" і відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014 р. №255 "Про закриття морських портів".

Заходження суден під іноземними прапорами в закриті морські порти і термінали, розташовані на території АР Крим, буде розглядатися як порушення норм міжнародного права, як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден, у тому числі кримінальну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram