ГоловнаСуспільствоЖиття

До політв'язня Карпюка не пропустили єдину в рік посилку з продуктами, - адвокат

Також йому вже місяць не постачають газети і вмикають радіо "Дич-FM", від якого з'являються суїцидальні думки.

До політв'язня Карпюка не пропустили єдину в рік посилку з продуктами, - адвокат
Фото: hromadske.ua

До українського політв'язня Миколи Карпюка не допустили посилку з продуктами, яку можна відправити один раз на рік. Про це повідомив його адвокат Олексій Барановський, передає "Громадське".

"Мій довіритель надіслав лист, в якому повідомив, що не отримав продуктової посилки вагою 27 кг, яку я йому відправив два тижні тому", - сказав Барановський.

Формальним приводом стала нібито надмірна вага. Однак це спірне питання, оскільки минулого року правила внутрішнього розпорядку виправних установ РФ були змінені. Одне з цих правил стосувалося граничної ваги посилок для ув'язнених. Ліміт 20 кг, який діяв раніше, скасували.

Адвокат також повідомив, що його підзахисний погоджував вагу відправлення з керівництвом колонії. У 27-кілограмову посилку в основному увійшли такі продукти: кава, цигарки і чорний шоколад.

"Однак, згідно з поштовим трекером, «адресат відмовився від отримання», адресат у цьому випадку - це Тюрма-2 - «Владимирский централ», де утримують Миколу Карпюка. У листі мій підзахисний прямо не говорить, чому тюремна установа не прийняла для нього посилку, вказуючи лише, що «у когось грудна «жаба» прокинулася до втрати міри", - підкреслив Барановський.

Відповідно до режиму відбування покарання, політв'язню Карпюку дозволена тільки одна посилка на рік, і ту не хочуть приймати. Через це адвокат подав скаргу в Управління з питань відбування покарань у Володимирській області та прокуратуру, яка наглядає за тюремними установами.

Барановський підкреслив, що це не єдина скарга на умови утримання, яку він чув від Миколи Карпюка. Наприклад, політв'язень уже місяць не отримує газет за передплатою, а також скаржиться на репертуар радіо "Дич-FM", яке грає в його тюремному корпусі та викликає у нього суїцидальні думки.

З питань преси адвокат уже звернувся до Ради з прав людини (РПЛ) при президентові РФ, до Андрія Бабушкіна, який повідомив про цю проблему регіональне тюремне відомство.

З приводу радіо Барановський зв'язався з начальником в'язниці з проханням змінити радіостанцію.

Нагадаємо, 26 травня 2016 року суд Чечні засудив Карпюка до 22,5 року ув'язнення, Станіслава Клиха - до 20 років ув'язнення. Їх звинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-95 роках. Сторона звинувачення не надала ніяких доказів того, що Клих і Карпюк були в Чечні в цей період.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram