ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві знову затримали "злодія в законі" Нукрі Гальського

Грузин намагався встановити контроль над оптовими ринками і квартирними злодіями.

У Дарницькому районі Києва затримали "злодія в законі" Нукрі Дочія (він же Нукрі Гальський), якого в грудні минулого року видворили з країни з трирічною забороною на в'їзд. Він повернувся в Україну незаконно в обхід пунктів пропуску.

Про це йдеться на сайті столичної поліції.

Нукрі Гальський
Фото: kyiv.npu.gov.ua
Нукрі Гальський

32-річний громадянин Грузії, якого коронували в "злодії в законі" в 2013 році, намагався взяти під контроль діяльність оптових ринків та організованих груп квартирних злодіїв.

"Близько двох місяців він проживав нелегально. Розгорнув доволі бурхливу діяльність, збирав сходки представників кримінального світу, намагався взяти під контроль торгівлю на ринках", - розповів начальник поліції Андрій Крищенко.

Грузина видворили до Туреччини, а заборону на в'їзд планують продовжити до п'яти років.

У травні 2016 року Верховна Рада відмовилася ввести в Кримінальний кодекс поняття "злодій у законі". Відхилений законопроєкт передбачав кримінальну відповідальність за створення злочинного співтовариства з метою здійснення будь-яких злочинів під керівництвом "злодіїв у законі". Таке правопорушення мало каратися позбавленням волі на термін від 10 до 15 років або навіть довічним ув'язненням з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram