ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Луцьку четверо однокласників набрали максимальну кількість балів на ЗНО

Школярі отримали по 200 балів з математики, хімії та біології.

У Луцьку четверо однокласників набрали максимальну кількість балів на ЗНО
Фото: testportal.gov.ua

Четверо однокласників зі школи в Луцьку набрали максимальну кількість балів на Зовнішньому незалежному оцінюванні. Двоє безпомилково здали математику, ще двоє - хімію і біологію. Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

У матеріалі йдеться, що в класі "вундеркіндів" половина дітей здала оцінювання в середньому на 195 балів. 12 дітей у класі - відмінники.

Зовнішнє оцінювання з математики на 200 балів склали двоє учнів - Данило і Андрій.

"40 хвилин вистачило, далі тільки перевіряли. Треба було пересилити себе і не зробити помилок не через незнання, а через неуважність і через те, що нервуєш", - розповіли хлопці.

Також на 200 балів здала хімію учениця класу Вероніка. Дівчина поділилася, що планує вступати до місцевого університету і займатися біотехнологіями. Її однокласник Костя на 200 балів здав хімію, продовжувати навчання планує в Києві.

Раніше повідомлялося, що в цьому році зовнішнє оцінювання з української мови та літератури не склали 16% абітурієнтів, з математики - близько 18%, з фізики - 15%. Від загальної кількості абітурієнтів, які брали участь в тестуванні з зазначених предметів, поріг «склав/не склав» подолали: з української мови та літератури 84%; з математики 81,83%, з фізики 85%.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що довіра до зовнішнього оцінювання становить 63%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram