ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі один боєць ЗСУ отримав поранення, ще один - бойову травму

Половина обстрілів бойовиків була здійснена з важкої артилерії.

На Донбасі один боєць ЗСУ отримав поранення, ще один - бойову травму
Фото: Олена Максименко

За минулу добу, 29 червня, озброєні формування Російської Федерації 31 раз порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них 15 разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм.

"Противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 18 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Гранітне, Опитне, Піски, Водяне, Авдіївка, Верхньоторецьке, Красногорівка, Талаківка, Новоселівка Друга, Кам'янка, Павлопіль, Широкине, Лебединське.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників були обстріляні 13 разів: двічі біля Луганського, чотири рази на околиці Майорського, п'ять разів неподалік Новолуганського, а також біля населених пунктів Зайцеве і Залізне.

У результаті ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення, ще один - бойову травму.

Відзначається, що на кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить мінським домовленостям.

За даними розвідки 29 червня двох окупантів знищено, одного - поранено.

З початку поточної доби ворог один раз обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Луганське.

Нагадаємо, в суботу ввечері повідомлялося про 11 обстрілів бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram