ГоловнаСуспільствоВійна

У 53-й бригаді заявили, що звільнений з полону Горяїнов не керував вантажівкою, що в'їхала на окуповану територію

У бригаді вважають, що проти їх товариша по службі поширюють дезінформацію.

У 53-й бригаді заявили, що звільнений з полону Горяїнов не керував вантажівкою, що в'їхала на окуповану територію
Максим Горяинов
Фото: Lb.ua

У 53-й окремій механізованій бригаді заявили, що проти їх товариша по службі Максима Горяїнова, якого кілька днів тому звільнили з полону бойовиків, поширюють дезінформацію. Про це йдеться на сторінці бригади в Фейсбук.

Йдеться про повідомлення, поширене в соцмережах і деяких ЗМІ, про те, що Горяїнов, керуючи вантажівкою з ще сімома українськими військовими, нібито свідомо заїхав на окуповану російськими військами територію біля Новотроїцького в травні цього року.

Таку інформацію зокрема розповсюдила дружина одного з полонених.

"Старший солдат Горяїнов Максим Анатолійович не міг бути за кермом автомобіля, оскільки у нього немає прав керування автомобілем, тим більше вантажним, який обладнаний для перевезення людей", - йдеться в повідомленні 53-ї бригади.

"Просимо не розголошувати неперевірену інформацію і не дискредитувати військовослужбовців, не маючи об'єктивної інформації", - додали в бригаді.

Нагадаємо, 28 червня бойовики "ДНР" і "ЛНР" звільнили чотирьох полонених українців. Їх передали Віктору Медведчуку. Імена звільнених - Яків Веремейчик, 1986 р.н.; Едуард Міхєєв, 1964 р.н.; Максим Горяїнов, 1984 р.н.; Дмитро Великий, 1988 р.н.

У ніч після звільнення Великого завезли на допит співробітники СБУ, оскільки проти нього порушено справу про дезертирство.

Про Горяїнова повідомлялося, що він був у числі восьми солдатів, які заїхали на окуповану територію в районі Новотроїцького.

Нагадаємо, останній великий обмін полоненими на Донбасі відбувся в грудні минулого року. Україна тоді віддала 233 людини і отримала 73. При цьому зазначалося, що звільнення полонених не завершено і процес повинен бути продовжений, але переговори зайшли в глухий кут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram