ГоловнаСуспільствоПодії

У Вінниці поліцейські проломили голову соратнику Гриценка

Активіст "Громадянської позиції", який відмовився бути понятим, перебуває в комі.

У Вінниці поліцейські проломили голову соратнику Гриценка
Фото: vn.20minut.ua

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко звинувачує поліцейських у жорстокому побитті свого соратника у Вінниці Олександра Комарніцького.

Про це він написав у четвер на своїй сторінці у Facebook.

"Олександр Комарніцький, наш партієць з Вінниці, спокійний врівноважений чоловік. Якого місцеві поліцейські по-звірячому побили прямо на автобусній зупинці. Кулаками і ногами по голові. Численні переломи черепа, перебуває в реанімації без ознак свідомості", - повідомив Гриценко.

За його словами, чоловіка побили за те, що поліцейські "хотіли прямо з вулиці залучити його понятим нібито в якійсь справі про вилучення у когось зброї, а Олександр відмовився, тому що не мав до того ніякого стосунку і поспішав додому за годину до півночі".

Лідер "Громадянської позиції" додав, що, за твердженням поліцейських, Комарніцький їм погрожував і хотів побити. "Не вірю! Знаю Олександра добре, він був і делегатом З'їзду партії - спокійна і відповідальна людина", - зазначив політик.

Він додав, що Державне бюро розслідувань порушило справу проти поліцейських.

У поліції стверджують, що на прохання оперативника бути понятим під час вилучення гранати РГД-5 Комарніцький відповів грубою відмовою і "спровокував конфлікт, під час якого отримав тілесні ушкодження".

За фактом травмування чоловіка під час конфлікту увечері 11 червня з поліцейським проводять службове розслідування. За версією обласної поліції, їхній співробітник надав потерпілому невідкладну медичну допомогу і викликав швидку для подальшої його госпіталізації.

Тим часом у Державному бюро розслідувань повідомили, що проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливого необережного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження працівником поліції під час несення служби (ст. 128 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, "співробітник Київського відділення поліції Вінницького ВП, перебуваючи на службі, запропонував громадянину бути присутнім в ролі понятого під час проведення слідчих дій. Однак громадянин спровокував конфлікт з працівником поліції і намагався вступити з правоохоронцем в бійку", - йдеться в повідомленні.

У результаті конфлікту поліцейський відштовхнув громадянина, і він впав на асфальтове покриття і отримав тілесні ушкодження. Після цього громадянин був доставлений і госпіталізований в міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги з численними черепно-мозковими травмами.

Місцеве видання 20 хвилин повідомляє, що медики діагностували у 47-річного підприємця Олександра Комарніцького перелом основи черепа, потерпілий перебуває в комі.

"Кажуть, що така травма вийшла через те, що йому завдали несподіваного різкого удару ззаду. Про падіння не говорили", - розповіла дружина Комарніцького.

За даними видання, поліцейський Сергій Пивовар, який побив активіста, є чемпіоном області серед правоохоронців з самбо. У квітні цього року здобув перемогу в першості серед правоохоронців області з самбо у ваговій категорії до 100 кг.

Нагадаємо, в листопаді 2018 Гриценко заявив про напад на нього в Одесі, спробу зірвати участь у прямому радіоефірі, завдання тілесних ушкоджень особам, котрі його супроводжували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram