ГоловнаСуспільствоПодії

Під час пожежі в одеській психіатричній лікарні загинули медсестра і п'ять пацієнтів (оновлено)

Це вже друга пожежа в медичному закладі за останні два місяці.

Увечері 10 червня в Одесі виникла пожежа в психіатричній лікарні на вулиці Воробйова. За словами очевидців, жар був таким потужним, що горіли дерева біля лікарні, пише Думская.

За даними ДСНС, о 23:26 пожежу ліквідували. З корпусу евакуювали 15 осіб. На місці пожежі виявили чотирьох загиблих. За попередніми даними, це медсестра і три пацієнти. Трьох людей шпиталізували у тяжкому стані з діагнозом "отруєння продуктами горіння".

Пізніше стало відомо, що загинуло шестеро осіб: померло двоє постраждалих. У корпусі перебувала 51 особа, в тому числі троє співробітників.

Фото: Думская

Фото: Думская

Площа пожежі перевищила 500 квадратних метрів.

Фото: Думская

Оновлення. Горіло відділення, в якому проходили лікування ветерани Другої світової та Афганістану. Більшість могли самостійно пересуватися. Як стверджує головний лікар Анатолій Волощук, ґрати у відділенні встановлено тільки на вікнах приміщень, у яких зберігаються препарати.

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття рідним загиблих і доручив прем'єру Володимирові Гройсману створити урядову комісію для розслідування події.

Фото: Думская

Фото: Думская

Фото: Думская

Фото: Думская

Варто зазначити, це вже друга пожежа в медичному закладі за останні два місяці. Минулого разу він горів 16 квітня. Тоді займання сталося в кімнаті денного стаціонару, звідти вогонь піднявся на дах. Вигорів дах над цією кімнатою і дах над їдальнею. Жертв і постраждалих тоді не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram