ГоловнаСуспільствоЖиття

Українсько-турецький бойовий модуль "Serdar" пройшов бойові випробування

Новий "Serdar" готовий до серійного виробництва відповідно до контракту з іноземним замовником.

Українсько-турецький бойовий модуль "Serdar" пройшов бойові випробування
​Украинско-турецкий боевой модуль "Serdar"
Фото: ukroboronprom.com.ua

В Україні завершилися кваліфікаційні випробування першого українсько-турецького бойового модуля "Serdar", створеного на замовлення третіх країн.

Про це повідомляють на сайті держконцерну "Укроборонпром".

Зазначають, що новий "Serdar" готовий до серійного виробництва.

"Спільна розробка турецької компанії Aselsan і підприємств ДК "Укроборонпром" - ДККБ "ЛУЧ" і "Спецтехноекспорт" - готова до серійного постачання в рамках чинного контракту з іноземним замовником. Очікується, що надалі новою системою зацікавляться оборонні відомства України і Туреччини", - йдеться в повідомленні.

"Serdar" - це універсальна, дистанційно керована система озброєння, що забезпечує високу ефективність оборонних і наступальних операцій проти наземних цілей вдень і вночі, за будь-яких погодних умовах.

Основним озброєнням бойового модуля є мобільна версія високоточного протитанкового комплексу "Скіф" з двома (в окремих версіях - чотирма) пусковими установками для ракет РК-2С.

Високоточні ракети калібру 130 мм здатні знищувати ціль на відстані 5 км і пробивати броню завтовшки 800 мм за динамічним захистом.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Також система озброєння оснащена двома кулеметами калібру 12,7 мм і 7,62 мм. Крім того, за бажанням замовників на бойовому модулі можуть бути встановлені пускові установки з ракетами РК-2М калібру 152 мм. В такому разі дальність польоту керованої ракети складе 5,5 км, а пробиття броні збільшиться до 1100 мм за динамічним захистом.

Нагадаємо, 1 травня Україна і Туреччина парафували договір про постачання протитанкових ракет "Конус".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram