ГоловнаСуспільствоЖиття

ДСНС попереджає про нове підвищення рівня води на Закарпатті та Прикарпатті

Це стосується Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей.

ДСНС попереджає про нове підвищення рівня води на Закарпатті та Прикарпатті
Фото: dsns.gov.ua

Державна служба України з надзвичайних ситуацій попередила про нове підвищення рівня води. Про це повідомляє прес-центр ДСНС з посиланням на Укргідрометцентр.

За даними Укргідрометцентру, в зв'язку з очікуваними дощами і зливами впродовж 28-31 травня очікується продовження підйому рівнів води.

Очікується, що рівень води підвищиться:

  • на Закарпатті в нижній течії річки Боржава на 0,2-0,5 м;
  • у Львівській і Івано-Франківській областях у басейнах Сяну та Дністра на 0,5-1,5 м, на окремих ділянках до 2 м;
  • у басейнах річок Прут і Сірет на 0,3-1,0 м, без загрози негативних наслідків;
  • на річках басейну Прип'яті на 0,1-0,5 м;
  • у Любешівському районі Волинської обл. прогнозують початкові затоплення господарських споруд у сільських населених пунктах.

Відзначають, якщо будуть сильні зливи, то в Карпатському регіоні можливе формування значного місцевого та схилового стоку.

Нагадаємо, вчора, 27 травня, Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляла, що рівень води на річках Закарпатської та Івано-Франківської областей поступово спадає, а підтоплень житлових будинків немає.

В Івано-Франківській області внаслідок інтенсивних опадів упродовж 20-23 травня в зону підтоплення потрапив 1721 житловий будинок і 6137 домогосподарств у 78 населених пунктах області.

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак 27 травня відвідав постраждалу внаслідок повеней Закарпатську область. Мета поїздки - ліквідація наслідків повені на Закарпатті, допомога постраждалим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram