ГоловнаСуспільствоЖиття

Рада збільшила межі на Донбасі

Прийняття постанови полегшить отримання жителям Гладосового пенсій і соціальної допомоги.

Рада збільшила межі на Донбасі
Фото: From-ua.com

Верховна Рада змінила межі Бахмутського району Донецької області, збільшивши його територію на 71,7 гектара земель і включивши в нього село Гладосове. Про це повідомляє "Обозреватель".

Відповідну постанову №8576 "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж міста Горлівки і Бахмутського району Донецької області" підтримали 230 нардепів.

Під час обговорення цього проекту постанови депутати відзначили, що його прийняття полегшить отримання жителями Гладосового пенсій і соціальної допомоги.

Нардеп Наталія Веселова зазначила, що жителі Гладосового для отримання пенсії або соціальної допомоги, були змушені перетинати лінію зіткнення через КПВВ "Майорське", з жовтня-листопада 2018 року перед ними утворилася заборгованість із виплати пенсії. "Люди не можуть отримати цю заборгованість, оскільки вважаються переселенцями", - підкреслила депутат.

Гладосове раніше було в межах неконтрольованої Україною території (Гольмівська сільрада Горлівської міської ради Донецької області), а тепер повернуто під контроль держави Україна.

Нагадаємо, остання доба на Донбасі минула без втрат. У результаті обстрілу жоден український військовослужбовець не постраждав.

З початку поточної доби бойовики один раз обстріляли позиції ЗСУ з мінометів калібру 120 мм поблизу міста Мар'їнка в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram