ГоловнаПолітика

Помічник Зеленського в понеділок відвідає Закарпаття у зв'язку з паводками

Мета поїздки - ліквідація наслідків повені.

Помічник Зеленського в понеділок відвідає Закарпаття у зв'язку з паводками

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак 27 травня відвідає постраждалу від паводків Закарпатську область.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Мета поїздки - ліквідація наслідків повені на Закарпатті, допомога постраждалим", - повідомили в прес-службі президента.

Як повідомлялося, 20-23 травня внаслідок інтенсивних опадів у Івано-Франківській області в зону підтоплення потрапили 1 тис. 721 житловий будинок і 6 тис. 137 домогосподарств у 78 населених пунктах. Станом на ранок 26 травня підтоплень житлових будинків немає. Залишаються підтопленими 22 двори в м.Калуш та с.Перевозець Калуського району, с.Топорівці Городенківського району та с.Пнів Надвірнянського району.

У Закарпатській області за той самий період у зону підтоплення потрапили 114 житлових будинків, 574 підвальні приміщення, 610 домогосподарств, 1 тис. 988 га сільськогосподарських угідь, 170 га пасовищ. Залишаються підтопленими 79 підвальних приміщення житлових будинків, 153 двори, 492 га сільськогосподарських угідь, 52 га пасовищ.

24 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Натепер рівень води на річках Закарпатської та Івано-Франківської областей поступово спадає.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram