ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала чоловіка, який облив Шабуніна зеленкою

Цей же чоловік облив фекаліями учасників акції, серед яких був депутат Ради Сергій Каплін.

Поліція затримала чоловіка, який облив Шабуніна зеленкою
Фото: Lb.ua

Правоохоронці в Києві затримали чоловіка, якого підозрюють у тому, що він облив зеленкою главу Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"У липні 2018 року правопорушник у будівлі САП під час акції протесту облив зеленкою главу Центру протидії корупції, а в жовтні цього ж року на вулиці Грушевського - облив невідомою речовиною народного депутата України. Дії зловмисника столичні слідчі кваліфікували як хуліганство", - йдеться в повідомленні .

У рамках розслідування кримінальних проваджень 14 травня київські оперативники затримали підозрюваного - уродженця Івано-Франківської області, 1996 року народження.

Зараз правопорушник дає пояснення слідчому. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, главу правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна облили зеленкою і кинули в нього тортом перед початком акції протесту під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 17 липня 2018 року. Після цього у Шабуніна діагностували хімічний опік очей.

У ЦПК заявляли, що нападником був Ростислав Федорко, член "Братства" Дмитра Корчинського.

Цей же чоловік під час мирних зібрань, що відбувалися 17 жовтня біля будівлі Кабінету Міністрів на вул. Грушевського, 12/2, підійшов до трибуни і облив фекаліями учасників акції, серед яких був депутат Ради Сергій Каплін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram