ГоловнаСуспільствоВійна

За 5 років війни з Донбасу вивезли 1736 тіл українських військових - ЗСУ

71 військовий вважається зниклим безвісти.

За 5 років війни з Донбасу вивезли 1736 тіл українських військових - ЗСУ
Фото: www.0629.com.ua

У рамках гуманітарного проекту "Евакуація-200" з району бойових дій вивезли 1 736 тіл захисників України, 71 військовослужбовець вважається зниклим безвісти. Про це повідомив начальник управління Цивільно-військового співробітництва Збройних сил України полковник Олексій Ноздрачов, пише "Укрінформ".

"З 2014 року в рамках реалізації гуманітарного проекту "Евакуація 200" пошуковими групами вивезено з району бойових дій 1736 тіл, 865 транспортовано до місць остаточного поховання і передано родичам загиблих", - розповів Ноздрачов.

За 5 років у ЗСУ повідомляли про 525 безвісти зниклих військових. На сьогодні таких залишається 71, і вже є 28 позитивних результатів ДНК, що дозволить зменшити кількість військових, які вважаються безвісти зниклими.

Гуманітарний проект "Евакуація 200" існує з вересня 2014 року. Пошук зниклих безвісти, евакуація тіл загиблих та транспортування до місця поховання здійснюється на постійній основі.

Нагадаємо, сьогодні в перебігу дня в результаті обстрілів в зоні ООС один український військовий загинув, двоє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram