ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Росії засудив до тюремного ув'язнення українця - водія автобуса "Вінниця-Москва"

40-річного Олега Чабана незаконно затримали в РФ у травні 2018 року.

Суд у Росії засудив до тюремного ув'язнення українця - водія автобуса "Вінниця-Москва"
Фото: goodvin.info

Климовський районний суд Брянської області Росії засудив до 3 років і 8 місяців позбавлення волі громадянина України Олега Чабана - водія міжнародного рейсового автобуса "Вінниця-Москва".

Про це повідомив на брифінгу його адвокат Юрій Білоус, передають "Українські Новини".

"19 квітня Климовський районний суд Брянської області Росії засудив його до 3 років і 8 місяців в'язниці і до штрафу 100 тис. рублів. Вирок оскаржено, і справу передано в апеляцію", - повідомив адвокат.

40-річного українця незаконно затримали в РФ у травні 2018 року. Дружина засудженого Наталя Чабан сказала на брифінгу, що її чоловікові було висунуто підозри в контрабанді та незаконному перевезенні вибухівки та зброї (пістолети Глок). За словами жінки, її чоловік зазнав психологічного тиску в Росії. Проте на суді українець провини не визнав.

Адвокат Чабана зазначив, що на українсько-російському кордоні під час прикордонного контролю ніякої зброї або контрабанди в автобусі його підзахисного виявлено не було. При цьому головним свідком проти українця став росіянин Роман Сєрєбров, який заявив, що є власником сумки зі зброєю, яка була в автобусі.

Другий свідок засекречений і отримав псевдонім "Віктор Альварез", його було допитано в суді по відеозв'язку. Цей свідок заявив, що Чабан нібито зізнався в злочині, сидячи з ним в одній камері в СІЗО.

Нагадаємо, в травні минулого року українців Олега Чабана і Олександра Манчура, які працюють водіями автобуса "Вінниця-Москва" затримали під час рейсу на території Росії. Повідомляли, що в автобусі знайшли чотири пакети зі зброєю та вибуховими пристроями.

Українські правозахисники вважають цю справу політичною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram