ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві намагалися захопити спортклуб "Схід", в поліцію доставлено 62 людей (оновлено)

Невідомі увірвалися в зал уночі, вигнали охорону і намагалися забарикадуватися зсередини.

Фото: Макс Требухов

Сьогодні вночі в Києві невідомі захопили приміщення спортклубу "Схід" на вул. Бориспільській у Києві. Про це повідомляють громадські активісти.

За словами Олександра Ламбурського, "тітушки" побили охорону і закрилися всередині". Він написав також, що загарбники почали розбирати інвентар і ламати підлоги, щоб спорудити барикаду всередині клубу.

Інформацію про погром підтверджує і інший активіст - Олександр Граб. На своїй сторінці в Фейсбуці він опублікував кілька відео, де видно руйнування всередині будівлі.

Оновлення. Вранці до клубу приїхали місцеві активісти, підлітки-спортсмени, які займаються в клубі, і поліція. Активісти на знак протесту перекривали дорожній рух.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Кореспондент LB.ua повідомляє з місця подій, що правоохоронці затримали кількох людей - як учасників захоплення будівлі, так і неповнолітніх спортсменів. Інформації про постраждалих на цей момент немає.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Оновлення. Працівники столичної міліції втрутилися в ситуацію навколо спортивного комплексу, повідомляють на сайті поліції.

"Група невідомих осіб принесла до центрального входу закладу автомобільні шини і почала встановлювати намети. Отримавши цю інформацію, за адресою розташування комплексу відразу виїхали екіпажі патрульних, слідчо-оперативна група територіального управління поліції і полк поліції особливого призначення. На місці було встановлено, що конфлікт виник між власниками приміщення", - йдеться в повідомленні.

У поліції повідомили, що коли активісти побачили, що всередині спортклубу облаштовують барикади, вони застосували газ, а потім підпалили шини. Після цього учасники акції організували імпровізований мітинг, де виступили тренери і батьки дітей, які розповіли про діяльність клубу.

Для врегулювання конфлікту правоохоронці вивели з приміщення комплексу 62 людей, яких доставили до районного управління поліції для з'ясування їх особистих даних і всіх обставин інциденту. Відкрито кримінальне провадження за ст. 206-2 КК (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації).

Зараз ситуація біля будівлі спокійна і контрольована.

"Правоохоронці попереджають про неприпустимість силового вирішення спірних господарських питань, оскільки вони повинні проходити виключно в установленому законом порядку, а саме - шляхом звернення до суду та на підставі рішення виконавчої служби. Ми продовжуємо стояти на шляху рейдерських захоплень, а правопорушники будуть відповідати за свої дії перед законом", - підкреслив начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

Нагадаємо, в 2017 році вже була спроба захоплення цього клубу. Тоді на захист спорткомплексу стали місцеві спортсмени й активісти, під час бійки одна людина отримала ножове поранення, ще одного було поранено з травматичної зброї. Прихильники "Сходу" вимагали від міської влади повернути клуб у комунальну власність, після чого КМДА прийняла таке рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram