ГоловнаСуспільствоПодії

У Дарницькому районі Києва намагалися захопити спортклуб "Восход" (оновлено)

Один з активістів, які відбивали атаку, був поранений ножем. 

У четвер група невідомих намагалася захопити спортивний комплекс "Восход" на вулиці Бориспільська, 8 у Дарницькому районі Києва.

Молодики зайшли до приміщення спортклубу вночі, але потім їх звідти прогнали спортсмени, що тренуються у "Восході", та активісти.

Як повідомляється на фейсбук-сторінці "Восходу", один із тих, хто захищав клуб, у ході бійки дістав ножове поранення, його госпіталізували в реанімацію. Стверджується, що ножем активіста вдарив якийсь Костянтин Стрижак.

Потерпілий активіст після операції
Фото: Facebook/Olexcei Slomchinsky
Потерпілий активіст після операції

Оновлення. Правоохоронці встановлюють обставини конфлікту, повідомляється на сайті столичної поліції.

Учасників події, котрі не зникли з місця до приїзду поліцейських, доправляють в управління для дачі пояснень, котрі втекли - встановлюють і розшукують. Шестеро осіб було госпіталізовано: у одного - ножове поранення, в іншого - із травматичної зброї, решта - із забоями тіла.

"Після проведення першочергової перевірки їхні дії будуть кваліфіковані згідно з нормами адміністративного або кримінального права. Крім того, правоохоронці встановлюють власників спортклубу і перевірять документи, надані людьми, які зайняли приміщення вночі", - зазначили в поліції.

Чоловік, який, імовірно, поранив людей ножем, теж дістав тілесні ушкодження, тому його доправлять у поліцію після надання меддопомоги. Ніж вилучено та скеровано на експертизу. 

Спорткомплекс "Восход" належав збанкрутілому 1997 року ВО "Київський радіозавод". Під час ліквідаційної процедури 2016 року його продали ТОВ "Енергетична компанія "Герекс". Однак продаж зараз оскаржують у судах через порушення.

Активісти вимагають, щоб спортивний комплекс "Восход" був переданий до комунальної власності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram