ГоловнаСуспільствоПодії

У порту під Одесою вибухнула ємність для зберігання зерна

Травмований чоловік - його госпіталізовано з опіками обличчя.

У Чорноморському морському порту вибухнула ємність для зберігання зерна. В результаті пригоди травмовано чоловіка - він госпіталізований з опіками обличчя.

За даними прес-служби поліції Одеської області, вибух і подальше загоряння багатотонної силосної ємності для зберігання зернових культур стався під час завантаження зерна. Опіки отримав чоловік, який неподалік проводив зварювальні роботи.

Попередня причина вибуху - дрібнодисперсний зерновий пил, що накопичився в цій ємності.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група Чорноморського відділення поліції і рятувальники. Після встановлення обставин події їй буде дана належна правова кваліфікація.

В обласному управлінні ДержНС повідомили, що інформація про подію надійшла в службу порятунку 101 о 16:32 29 березня.

"Після прибуття на місце виклику пожежно-рятувального відділення 22-ї державної пожежно-рятувальної частини було встановлено, що сталося загоряння пилоповітряної суміші без подальшого горіння на території СП ТОВ "Трансбалктермінал". Рятувальники з використанням пожежно-технічного забезпечили змивання залишків пилової суміші, що утворилася в результаті спалаху", - йдеться в повідомленні.

Фото: od.dsns.gov.ua

До ліквідації наслідків події від ДержНС залучали 5 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 27 чоловік особового складу.

Причина загоряння та збитки встановлюються.

Фото: od.dsns.gov.ua

Нагадаємо, ввечері 27 березня в Кропивницькому на відкритій автостоянці ТОВ "Татіус" в автоцистернах для зрідженого газу сталася пожежа з подальшими вибухами. В результаті отримали травми четверо людей, в тому числі двоє співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій і водій автоцистерни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram