ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони обіцяє до кінця року добудувати 184 казарми для 23 тисяч контрактників

На реалізацію проекту в минулому році було витрачено майже 1,5 млрд гривень.

Міноборони обіцяє до кінця року добудувати 184 казарми для 23 тисяч контрактників
Фото: facebook.com/petroporoshenko

До кінця 2019 року Міністерство оборони України планує завершити будівництво 184 казарм поліпшеного планування для 23 тисяч військовослужбовців-контрактників.

Про це заявив заступник начальника головного управління, головний інженер Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ Олександр Чергінець, передає "Укрінформ".

"Триває будівництво 184 казарм поліпшеного планування. Це дозволить розмістити 23 тисячі військовослужбовців військової служби за контрактом. На реалізацію зазначеного проекту в Міноборони в минулому році було витрачено майже 1,5 млрд гривень", - повідомив Чергінець, додавши, що закупівля робіт на будівництво відбувається винятково через систему Prozorro.

Він нагадав, що на початку 2018 року для реалізації проекту була запланована велика сума - 2,3 млрд гривень, проте у зв'язку з тим, що частину договорів було укладено в середині року і через зрив термінів будівництва окремими суб'єктами господарювання, 816 млн гривень були перерозподілені на інші напрямки - капітальні ремонти військових об'єктів і придбання меблів.

Як повідомляли під час брифінгу, в 2018 році було проведено конкурси на будівництво всіх 184 казарм. Водночас через порушення підрядними організаціями договорів було розірвано 31 контракт. Загалом у 2018 році завершено будівництво 19 казарм.

"На сьогодні зі ступенем готовності понад 50% маємо 109 будівель і менш ніж 50% - 56 будинків. Уже розподілений бюджет і план будівництва на поточний рік, згідно з яким на будівництво казарм поліпшеного планування та інженерних мереж до них передбачені 1,3 млрд грн. Цього досить, щоб завершити всі 184 казарми в поточному році", - повідомив Чергінець.

Він також повідомив, що на офіційному сайті Міноборони оприлюднено реєстр порушників-підрядників, щоб у майбутньому вони не мали можливості брати участь у торгах, де замовником виступає міністерство.

Нагадаємо, в липні минулого року Міноборони розірвало контракт з товариством "Ріст", яке зобов'язалося побудувати казарми на військовому полігоні "Широкий лан", за несумлінне виконання виконавцем своїх послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram