ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗМІ оприлюднили відео злочинних дій банди кримінального авторитета "Федора"

Андрія Федорчука напередодні затримали у Рівному.

ЗМІ оприлюднили відео злочинних дій банди кримінального авторитета "Федора"
Уголовный авторитет Андрей Федорчук ("Федор")
Фото: Информатор

Журналістам стали відомі подробиці справи кримінального авторитета Андрія Федорчука на прізвисько Федір, якого напередодні затримали в Рівному під час вимагання $120 тисяч.

Інформатор також отримав ексклюзивні відеодокази злочинів Федорчука.

Одним з епізодів злочинної діяльності Андрія Федорчука є спроба привласнити ресторан "Гавана". Засновником і власником закладу був італієць Джорджіо Морана. У 2011-му році Морана повертається на батьківщину, а ведення справ передає своєму юристу Сергію Петрушину.

Петрушин підробляє документи і продає "Гавану" бізнес-партнеру, дружині і братові Андрія Федорчука. Коли Джорджіо Морана повернувся в Україну, виявилося, що його бізнес вже йому не належить.

Постійні судові позови і увага журналістів змушують Андрія Федорчука перейти до більш радикальних дій, щоб "переконати" підприємця з Італії відмовитися від своїх претензій на ресторан.

У 2013 році на Морану здійснюють серію нападів, в результаті яких він отримує численні пошкодження, і як наслідок - інвалідність.

Джорджіо Морана після побиття найманцями Андрія Федорчука
Фото: Інформатор
Джорджіо Морана після побиття найманцями Андрія Федорчука

На цьому Федорчук не зупинився, на його замовлення місцеві тітушки підпалюють ресторан "Гавана" і автомобіль італійського підприємця.

Конфлікт не вщухав, проти рівненського афериста було порушено кілька кримінальних проваджень: за розбійний напад, привласнення майна та організацію замаху на життя.

Зрештою, коли погрози фізичною розправою і знищення майна не дали результату, Андрій Федорчук запропонував Джорджіо Морані відкупитися. За 100 000 доларів рівненський ділок обіцяв не чіпати італійця.

Під час недавнього візиту до Рівненської області Петро Порошенко зустрівся з місцевим депутатом Ганною Івановою. Остання розповіла главі держави про ті труднощі, які для місцевого бізнесу створює рівненський рейдер. Порошенко пообіцяв взяти ситуацію під особистий контроль.

Ситуація з викупом від Джорджіо Морани була вдало використана органами Нацполіції. Співробітниками Департаменту спеціальних розслідувань розробили спецоперацію із затримання афериста. 13-го лютого Морана зустрівся з Федорчуком для того, щоб передати гроші. Тут злочинця і зловили поліцейські.

Після публікації "Інформатором" матеріалів про затримання рівненського рейдера, на пошту видання надійшов лист з відео підпалу ще одного закладу. Представившись місцевим підприємцем, автор листа заявив, що люди Андрія Федорчука спалили його магазин продуктових товарів після того, як бізнесмен відмовився платити "данину" кримінальному авторитету.

Повідомляється, що Петро Порошенко пообіцяв взяти ситуацію з рівненським аферистом під власний контроль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram