ГоловнаСуспільствоЖиття

На акції протесту під Фондом держмайна поліція заарештувала близько 40 осіб (оновлено)

Поліція не дозволила учасникам мітингу встановити намети.

На акції протесту під Фондом держмайна поліція заарештувала близько 40 осіб (оновлено)
Фото: kp.ua

Поліція затримала близько 30 учасників акції протесту біля будівлі Фонду держмайна України, повідомляє кореспондент LB.ua.

На акцію протесту зібралося близько сотні учасників - представників громадських організацій. Вони скандували "Геть лобіста Віталія Трубарова" і "Геть служителя олігархів Віталія Трубарова". Це продовження мітингу, який вчора проходив під стінами Верховної Ради.

Під час акції учасники почали встановлювати намети, проте поліція не дозволила цього зробити. Почалася бійка, в якій учасники мітингу кинули у правоохоронців кілька вибухових пакетів або схожих на них предметів. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ.

Організатори акції заявляють, що для відставки Віталія Трубарова є низка причин.

"По-перше, його призначили на посаду з порушенням закону. По-друге, пан Трубаров очолював штаб козацьких ФСБшних організацій, які воювали проти наших хлопців на Донбасі. По-третє, проти нього було відкрито кримінальне провадження через незаконну приватизацію в інтересах олігархів. Такими ж незаконними оборудками він продовжує займатися і сьогодні. Які ще причини необхідно назвати, щоб нас нарешті почули?" - сказав прес-секретар ГО" Невідомий патріот" Сергій Антонов.

Оновлення. У поліції уточнили, що затримали 40 осіб, серед яких - неповнолітні з балаклавами, кийками і піротехнічними виробами, які намагалися встановити намети.

"На вулиці Генерала Алмазова правоохоронці виявили групу молодих людей з балаклавами, кийками і піротехнічними виробами. Вони намагалися встановити намети, а на зауваження правоохоронців почали кидати піротехнічні вироби", - йдеться в повідомленні.

Під час затримання постраждали двоє правоохоронців, їм надають медичну допомогу.

Нагадаємо, Кабмін призначив Віталія Трубарова на посаду виконувача обов'язків голови Фонду держмайна України торік восени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram