ГоловнаСуспільствоПодії

"Злодій-альпініст" украв з квартири одеського підприємця майже мільйон доларів

Поліція затримала зловмисника в Києві.

У Києві працівники поліції затримали 28-річного зловмисника за крадіж з одеської квартири майже мільйона доларів.

Прес-служба поліції Одеської області повідомляє, що до квартири одеського підприємця, розміщеної на останньому - 18-му - поверсі, злочинець проник, спустившись із даху. Він потрапив усередину через балконні двері. Чоловік спочатку став збирати цінні речі, однак коли знайшов схованку з грошима, залишив сумки з речами і вирішив забрати лише гроші.

На вулиці зловмисника чекав знайомий на автомобілі. Він відвіз чоловіка в готель, звідки той згодом вирушив до Києва.

Зловмисника затримали в одному з готелів столиці. У чоловіка було вилучено сумку з викраденими грішми, частину з яких він устиг витратити на придбання автомобілів і дорогих брендових речей.

Правопорушник виявився раніше судимим за майнові злочини громадянином сусідньої держави, повідомляють у поліції. Також, за наявною інформацією, чоловік їздив по Україні та обкрадав квартири місцевих жителів.

Крім того, він обґрунтовано підозрюється в скоєнні на території Одеси й області інших злочинів, зокрема - розбою. Проводиться перевірка його причетності до цих правопорушень. Правопорушника затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Також поліцейські знайшли водія автомобіля, який надавав підозрюваному послуги як таксист. Правову оцінку діям цієї людини буде надано після з'ясування всіх обставин події.  

За цим фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram