ГоловнаСуспільствоЖиття

Кольченкові дозволили триденне побачення з матір'ю

Політв'язень усе ще перебуває в медсанчастині Челябінської колонії.

Кольченкові дозволили триденне побачення з матір'ю
Александр Кольченко
Фото: Антон Наумлюк

У російській колонії в Челябінській області українському політв'язневі Олександру Кольченку дозволили тривале побачення з матір'ю, яке планують на 28-30 липня. Про це повідомляє російський правозахисник Микола Щур на своїй сторінці у Фейсбуці.

Адвокат розповів, що Кольченко перебуває в медсанчастині, він уже трохи одужав після голодування. Попри це, адміністрація колонії знімає на камеру кожне годування українця. Крім того, зараз Кольченкові почали приносити багато листів, в тому числі і українською мовою, чого раніше не було.

Нагадаємо, 7 червня Кольченко припинив голодування, яке оголосив 31 травня з вимогою звільнити Олега Сенцова.

19 червня у Федеральній службі виконання покарань Росії заявили, що стан здоров'я українського політв'язня Олександра Кольченка нібито "задовільний".

Посольство України вимагало від Росії надати Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій першочерговий доступ до в'язниць, де утримують політв'язнів Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка та Володимира Балуха.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram