ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено одного військовослужбовця

Бойовики обстрілювали позиції ЗСУ, під вогонь також потрапив населений пункт.

За добу на Донбасі поранено одного військовослужбовця
Фото: Макс Левін

За минулу добу бойовики здійснили сім прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. В результаті один військовослужбовець отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці.

"Агресор застосував міномети, заборонені Мінськими домовленостями, не тільки по позиціях захисників України, а й по населеному пункту", - наголошують у повідомленні.

На Луганському напрямку бойовики активізувалися на Світлодарській дузі. У цьому районі російсько-окупаційні війська понад чотири години вели вогонь з мінометів різних калібрів, гранатометів, зенітних установок і великокаліберних кулеметів по позиціях військових біля Світлодарська і випустили понад 200 мін різних калібрів.

Поблизу Луганського і Троїцького застосовували 120-міліметрові міномети, а біля Новоолександрівки обстрілювали позиції ЗСУ з мінометів калібру 82 мм і гранатометів.

Вечірньої пори терористи також випустили не менш ніж 15 мін калібру 120 і 82 мм по населеному пункту Луганське. Оскільки обстріл стався в темний час, його наслідки поки що невідомі. Військовослужбовці з'ясовують, чи є зруйновані будівлі і жертви серед цивільного населення.

На Донецькому напрямку порушень припинення вогню не зафіксовано.

Нагадаємо, в промзоні окупованого Донецька спостерігачі ОБСЄ зафіксували 28 танків і більш ніж 30 одиниць броньованої техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram