ГоловнаСуспільствоВійна

Справу проти ватажка "ЛНР" Плотницького про збитий Іл-76 передали до Вищого спецсуду

Раніше троє суддів Бабушкінського райсуду Дніпра заявили про самовідвід у цій справі.

Справу проти ватажка "ЛНР" Плотницького про збитий Іл-76 передали до Вищого спецсуду
Игорь Плотницкий

Справу ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького, обвинуваченого в скоєнні теракту, в результаті якого був збитий літак Іл-76 з 49 українськими військовими на борту, передали до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Про це повідомили у прес-службі Апеляційного суду Дніпропетровської області, де 20 жовтня слухали цю справу, повідомляє Укрінформ.

"Справа Плотницького (ватажка "ЛНР" - ред.), Гурєєва і Патрушева (командирів батальйонів бойовиків - ред.), яких звинувачують в тероризмі, в результаті якого був збитий літак Іл-76, відправили у Вищий суд, щоб там знову вирішили, який саме суд буде виносити терористам вирок", - відзначили у прес-службі.

20 вересня Апеляційний суд Дніпропетровської області вже розглянув прохання адвокатів направити справу луганських терористів у будь-який інший суд дніпропетровської області, враховуючи те, що троє суддів Бабушкінського райсуду міста Дніпро заявили про самовідвід у цій справі. Тоді Апеляційний суд відправив подання голови Бабушкінського районного суду про визначення підсудності знову до Бабушкінського районного суду.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року 49 людей загинули у збитому бойовиками літаку Іл-76 над аеропортом у Луганську. Відповідальність за це відразу після події на себе взяла "ЛНР". 18 листопада 2014 року військова прокуратура повідомила про підозру у зв'язку з катастрофою заступнику керівника АТО генерал-майору Віктору Назарову. Прокуратура стверджує, що генерал не взяв до уваги інформацію СБУ про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації з доправляння роти військових у Луганський аеропорт.

Генерала Назарова звинуватили за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені в бойовій обстановці).

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області засудив його до 7 років ув'язнення, проте Назаров подав на апеляцію. Колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області 3 жовтня залишила без задоволення клопотання генерала Назарова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram