ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні немає підстав для віялових вимкнень в опалювальний сезон, - Насалик

Навіть при температурі мінус 40 в Україні взимку не буде перебоїв з постачанням електроенергії.

В Україні немає підстав для віялових вимкнень в опалювальний сезон, - Насалик
Фото: 24tv.ua

В Україні немає ніяких підстав для віялових вимкнень і "блекауту" під час опалювального сезону.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє Укрінформ.

"Я не бачу ніяких передумов для того, щоб в Україні були віялові вимкнення або "блекаути". Навпаки, ми маємо можливості для експорту електроенергії, а не тільки для забезпечення внутрішніх потреб населення і промисловості. Тому це не актуально", - заявив Насалик.

За його словами, найскладніша ситуація була влітку, коли відповідно до планів ремонтних робіт, в Україні працювало лише 10 атомних блоків.

"Зате зараз зовсім інша ситуація. У нас вже введено в дію 4-й "запорізький" блок. Протягом місяця ще чотири атомні блоки входять в загальну роботу, а чотири блоки - це 4 тис. Мвт", - пояснив міністр.

Він наголосив, що навіть при температурі мінус 40 в Україні взимку не буде перебоїв з постачанням електроенергії населенню і промисловості.

Нагадаємо, в лютому 2017 р Кабмін на місяць ввів надзвичайний стан на ринку електроенергії у відповідь на повне припинення постачання антрацитового вугілля з неконтрольованої території Донецької та Луганської областей. Термін дії надзвичайних заходів продовжувався кілька разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram