ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ провела виховну бесіду з помічницею Шарія (оновлено)

Журналістка за гонорари знімала сюжети для дискредитації України в інтересах спецслужб РФ.

СБУ провела виховну бесіду з помічницею Шарія (оновлено)

У понеділок увечері біля готелю "Дніпро" в Києві двоє чоловіків силою посадили в автомобіль дівчину - журналіста одного з електронних видань - і відвезли її в невідомому напрямку.

Про це повідомляє УНН.

Відзначають, що дівчина встигла викинути з вікна машини сумку з посвідченням журналіста. Очевидці викликали поліцію.

Як з'ясувалося, дівчина співпрацювала з російськими пропагандистськими ЗМІ, а затримали її співробітники Служби безпеки для роз'яснювальної бесіди.

"Наші співробітники дійсно вчора запросили для надання офіційних пояснень помічницю одного з проросійських пропагандистів, яка співпрацює з ним на постійній основі. За даними СБУ, вона за «гонорари» знімає відеосюжети, які в подальшому використовуються пропагандистами для дискредитації України в інтересах російських спецслужб", - повідомили в прес-службі СБУ.

Відзначають, що журналістці повідомили про недопущення протиправної діяльності на шкоду безпеці України й оголосили офіційне попередження. Після закінчення бесіди дівчину відпустили.

Оновлення. Колишній український журналіст Анатолій Шарій на своєму Youtube-каналі дав зрозуміти, що ця дівчина - його помічниця.

Нагадаємо, раніше запорізький журналіст Павло Золотарьов зізнався, що на замовлення Москви дестабілізував ситуацію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram