ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція допускає наступну кібератаку в День Незалежності

Через програму M.E.Doc багато комп'ютерів були заражені шкідливим ПО.

Кіберполіція допускає наступну кібератаку в День Незалежності
Фото: comments.ua

Голова кіберполіції Сергій Демедюк допускає можливість повторної масштабної хакерської атаки на Україну в День Незалежності - 24 серпня.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Главком".

"Ми попереджаємо, що це буде 24 серпня, на День Незалежності. Ми бачимо, що такі атаки відбуваються напередодні або в день якихось великих свят для України", - сказав він.

Демедюк також повідомив, що через програму M.E.Doc комп'ютери були заражені шкідливим програмним забезпеченням, багато елементів якого досі не активовані.

"Ми ще не знаємо повною мірою, які властивості має вірус. У нас тільки близько 1,3 тис. офіційних заяв, де розпочато кримінальні провадження. Ми повинні враховувати: якщо злочинці знищили такий важливий для них канал отримання інформації, вони залишили резерви. Дуже потужні резерви. Зараз ми намагаємося знайти ще один канал. Мені хочеться сподіватися, що Petya.A випадково вразив канал і спалив їх мережу, але це не так. Тому що ми чітко знаємо, основна мета кіберзлочинців - знищити сліди втручання в уразливі критичні об'єкти", - зазначив він.

Нагадаємо, 27 червня Україна була атакована комп'ютерним вірусом Petya. Жертвами вірусної атаки стали багато компаній, близько 30 банків і держоргани. 5 липня голова МВС Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці запобігли черговій атаці вірусу Petya.A.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram