ГоловнаСуспільствоВійна

Жителі села біля Маріуполя засипали бліндаж, виритий військовими

Штаб АТО призупинив роботи з інженерного обладнання в селі Сопине.

Жителі села біля Маріуполя засипали бліндаж, виритий військовими
Архив
Фото: facebook.com/NatsionalnaHvardiya

Жителі села Сопине (16 км на схід від Маріуполя) 2 серпня засипали бліндаж, який вирили військовослужбовці Збройних Сил України, повідомляють у звіті Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

"У підконтрольному урядові Сопині члени патруля Місії бачили, як близько 40-50 жителів (різних вікових груп, понад половина з яких були жінки) вели запеклі суперечки з 10 військовослужбовцями Збройних Сил України. Як розповіли місцеві жителі, вони обурені тим, що військовослужбовці будували бліндаж у межах села. Команда СММ бачила свіжо викопаний бліндаж (завглибшки 2 м), який був приблизно за 20 м від найближчого будинку. Після того, як військовослужбовці покинули цей район, спостерігачі бачили, як кілька місцевих, використовуючи лопати, засипали бліндаж", - сказано у звіті.

Штаб АТО в п'ятницю повідомив на своїй сторінці у фейсбуці, що інженерні роботи в селі припинено "з метою недопущення соціального напруження".

"2 серпня Збройними Силами України проводилися заходи з інженерного обладнання н.п. Сопине. Зазначені заходи здійснювалися з метою поліпшення захисту зазначеного населеного пункту від можливих дій противника. З метою недопущення соціального напруження в н.п. Сопине  проведення інженерних робіт тимчасово призупинено", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що Сопине зараз не є гарячою точкою в зоні АТО, хоча два роки тому там велися бої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram