ГоловнаСуспільствоПодії

Монастир секти догналітів біля Львова закидали "коктейлями Молотова"

Пожежу швидко загасили.

Уночі 14 липня невідомі особам підпалили "коктейлями Молотова" монастир секти догналітів.

Про це повідомляють на сайті Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Поліція встановила, що через паркан на територію монастиря, в якому проживає тридцять осіб, кинули п'ять пляшок із запалювальною сумішшю, чотири з яких призвели до загоряння. Одна пляшка з сумішшю не розбилася. Пожежу було локалізовано.

Фото: facebook.com/igor.zinkevych

До медичних закладів зі скаргами на погане самопочуття звернулися двадцять жителів монастиря, але госпіталізація їм не знадобилася. Вогнем пошкоджено фасад будинку і два вікна на першому і другому поверхах.

Депутат Львівської міської ради, лідер громадського об'єднання "Варта-1" Ігор Зінкевич у фейсбуці повідомив, що постраждав жіночий монастир незареєстрованої організації "Українська правовірна греко-католицька церква", також відома як секта догналітів.

Нагадаємо, в квітні 2007 року священики УГКЦ, громадяни Чехії Антонін Догнал, Роберт Обергаусер, Річард Шпіржік і громадянин України Василь Гітюк створили в Свято-Благовіщенському монастирі села Підгірці Львівської області "Українську правовірну греко-католицьку церкву" (УПГКЦ) і почали себе називати "підгорецькими монахами". Догнал, своєю чергою, проголосив себе єпископом і почав проводити богослужіння, під час яких називав Папу Римського Бенедикта XVI та предстоятелів УГКЦ єретиками. За це в травні 2009 року всі вони були відлучені від церкви верховним трибуналом Ватикану.

Антоніна Догнала викрили у співпраці з чеськими спецслужбами комуністичного періоду.

Група Догнала відома також своєю антиукраїнською діяльністю. Наприклад, у вересні 2013 року вона закликала Путіна та Лукашенка ввести війська в Україну, а в 2015 році відкрито агітували проти мобілізації в армію і за Росію. Її діяльність неодноразово просила заборонити прокуратура Львівської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram