ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Житомирі засудив військового до року дисциплінарного батальйону за "самоволку"

Майже вісім місяців солдат-строковик ухилявся від проходження служби.

Суд у Житомирі засудив військового до року дисциплінарного батальйону за "самоволку"
Фото: goodvin.info

У Житомирі за самовільне залишення військової частини солдата строкової служби засудили до року дисциплінарного батальйону.

Про це повідомив заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк, повідомляє УНІАН.

"Військовослужбовець строкової служби однієї з військових частин, яка дислокується на території Житомирської області, з метою ухилитися від конституційного обов'язку, пов'язаного із захистом Батьківщини, без дозволу відповідних командирів й інших поважних причин у кінці липня 2016 року залишив територію військової частини. Майже вісім місяців солдат-строковик ухилявся від проходження військової служби", - розповів Рихлюк.

Він пояснив, що солдат вчинив злочин, передбачений ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини без поважних причин тривалістю понад один місяць в умовах особливого періоду).

До набуття вироком чинності, військовослужбовець буде перебувати під вартою на гауптвахті Житомирського зонального відділу Військової служби правопорядку.

Нагадаємо, в Чернігівській області солдат отримав три роки в'язниці за регулярні "самоволки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram