Український математик отримала престижну премію Салема

Марина В'язовська "розв'язала задачу, над якою вчені працювали кілька століть".

Український математик отримала престижну премію Салема
​Марина Вязовская
Фото: mon.gov.ua

Український математик Марина В'язовська отримала престижну премію Салема, якою нагороджують молодих учених за видатні досягнення у сфері наукових інтересів Рафаеля Салема, іменем якого її названо.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

"У 2016 році В'язовська розв'язала задачу, над якою вчені працювали кілька століть: упаковки куль у 8-вимірному просторі і, в співавторстві, - у 24-вимірному. Інакше кажучи, вчена знайшла рішення упаковки куль в евклідовому просторі. Раніше задачу упаковки куль було вирішено лише для просторів з трьома і менш вимірами", - йдеться в повідомленні.

В'язовська закінчила Київський ліцей природних наук №145 і механіко-математичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 2010 році захистила кандидатську дисертацію в Інституті математики НАН України на тему "Нерівність для поліномів і раціональних функцій та квадратурні формули сфери", а у 2013 році отримала ступінь доктора природничих наук у Боннському університеті, захистивши дисертацію "Модулярні функції і особливі цикли".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram