ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області ліквідували агентурну мережу терористів "ДНР"

Затримано п'ятьох спільників терористів.

У Донецькій області ліквідували агентурну мережу терористів "ДНР"
Фото: dumskaya.net

Співробітники Служби безпеки ліквідували агентурну мережу терористів, яка діяла в Кураховому, Красногорівці і Мар'їнці Донецької області.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

За завданням бойовиків, диверсанти збирали інформацію про склад, озброєння і пересування українських військових у зоні АТО. Отриману інформацію вони передавали терористам по мобільному телефону або через інтернет, використовуючи засоби конспірації.

Зібрані відомості використовували для диверсій і обстрілів позицій ЗСУ.

"Крім того, спільники бойовиків поширювали в соцмережах антиукраїнську інформацію із закликами до розколу країни, спеціально підготовлену спецслужбами РФ", - зазначають у СБУ.

Фото: ssu.gov.ua
Фото: ssu.gov.ua

П'ятьох спільників терористів затримали за місцем їхнього проживання. Під час обшуків у них вилучили телефонні термінали і картки, за допомогою яких передавалася інформація бойовикам, а також комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше прокуратура Донецької області оголосила підозру 45 "суддям" терористичної організації "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram