ГоловнаСуспільствоЖиття

Адміністрація морпортів регулярно звітує про кораблі-порушники в Криму

Інформація про порушників передається цілій низці відомств для реакції

Держпідприємство "Адміністрація морських портів України" щотижня повідомляє про факти заходу суден (незалежно від прапора) в порти окупованої автономної республіки Крим і Севастополя в Генпрокуратуру, Держприкордонслужбу, Мін'юст, МЗС, СБУ, Державну фіскальну службу та Мінінфраструктури. Про це йдеться у відповіді на запит журналіста LB.ua за підписом заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова.

Адміністрація морпортів робить це за окремим дорученням в.о. міністра інфраструктури (на той момент) Володимира Шульмейстера від 26 серпня 2015 року №803/4/11-15. При цьому до перелічених відомств було передано інформацію про заходження суден з 23 липня 2014 року. Джерелом інформації є дані технічних засобів автоматичної ідентифікаційної системи (АІС) держустанови "Держгідрографія", а також "інші джерела".

30 квітня 2014 року Кабмін України офіційно закрив прикордонні пункти і порти Криму. У Кримінальний кодекс України з 15 квітня 2014 року було введено законом "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" статтю 332-1 про покарання за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї. Україна вважає Крим своєю тимчасово окупованою територією.

У 2014-му - першому півріччі 2015 року ніхто не був засуджений за незаконний в'їзд до Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram