ГоловнаСуспільствоВійна

З донецьким активістом Менендесом зник зв'язок після виклику до "МГБ"

У місті тривають арешти

З донецьким активістом Менендесом зник зв'язок після виклику до "МГБ"
Энрике Менендес
Фото: www.segodnya.ua

"МГБ ДНР" у вівторок "викликало на розмову" чотирьох засновників волонтерської організації "Відповідальні громадяни" на Донбасі. Зв'язок з ними наразі втрачено.

Як пише журналіст російської "Новой газеты" Павло Канигін у фейсбуці, мова йде про братів Дмитра та Євгена Шибалових, Ольгу Коссе та донецького підприємця і відомого блогера Енріке Менендеса.

У ніч на 30 січня "МГБ" затримало лідера "Відповідальних громадян" Марину Черенкову.

Сьогодні Черенкова вийшла на зв'язок з Євгеном Шибаловим, сказавши, що "МГБ" просить усіх членів волонтерської групи "з'явитися на розмову з приводу діяльності "Відповідальних громадян".

Туди пішли Шибалови, Коссе і Менендес. Незадовго до цього Менендес повідомив "Новую газету", що в "ДНР" можуть затримати будь-яку людину на 30 діб.

Нагадаємо, хвиля арештів почалася в Донецьку після підриву невідомими пам'ятника Леніну минулої середи, 27 січня. Сам пам'ятник уцілів, відламалася тільки частина постаменту.

За даними "Новой газеты", затримано десятки людей. Крім Черенкової, затримано, зокрема, відомого вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського.

"Відповідальні громадяни" закуповують і розвозять у віддалені райони області продукти і ліки, марковані, втім, як допомога від олігарха Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram