ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Києві засудив жінку до семи років ув'язнення за торгівлю людьми

Вербувальницю затримали в аеропорту "Бориспіль" під час спроби відправити за кордон чергову жертву.

Суд у Києві засудив жінку до семи років ув'язнення за торгівлю людьми
Фото: familyhelp.at.ua

Святошинський райсуд Києва виніс обвинувальний вирок 39-річній жінці, яка вербувала дівчат і переправляла їх через державний кордон України з метою сексуальної експлуатації.

Про це інформує прес-служба столичної прокуратури.

Як повідомляють, силовики встановили, що впродовж 2014 року обвинувачена підшукала трьох молодих жінок віком від 21 до 23 років і, користуючись тим, що вони перебували у скрутному матеріальному становищі, запропонувала їм поїхати в місто Дубай (Об'єднані Арабські Емірати) для заняття проституцією

. За таку роботу зловмисниця обіцяла високий заробіток, однак по приїзді молоді жінки опинилися в борговій залежності, яку мусили відпрацьовувати невизначений термін.

У прокуратурі зазначають, що вербувальницю затримали в аеропорту "Бориспіль" під час спроби відправити за кордон чергову жертву.

Дії затриманої кваліфікували за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Незважаючи на те, що обвинувачена свою провину в інкримінованому злочині не визнала, під час судового слідства її повністю доведено зібраними протягом розслідування доказами.

За даними правозахисників, жертвами торгівлі людьми у світі є понад 20 млн осіб. Вони працюють переважно в гірській промисловості, будівництві, секс-індустрії та сфері побутового обслуговування.

Нагадаємо, в липні США дорікнули Україні за недостатнє протистояння торгівлі людьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram