ГоловнаСуспільствоОсвіта

Галузеві академії наук збираються приєднати до НАНУ

Кабінет Міністрів забезпечить передачу закладів до 1 січня 2016 року

Галузеві академії наук збираються приєднати до НАНУ
Фото: wikimedia.org

Міністерство фінансів ініціює приєднання галузевих академій наук (аграрних, медичних, педагогічних, правових наук і академію мистецтв) до Національної академії наук (НАНУ), про це йдеться в проекті держбюджету-2016.

Як повідомляє прес-служба Мінфіну, НАНУ є правонаступником всіх прав і обов'язків, у тому числі на всі об'єкти права інтелектуальної власності галузевих академій наук, відповідальним виконавцем в системі Міністерства освіти і науки.

Передбачається, що Кабінет Міністрів до 1 січня 2016 року забезпечить передачу закладів, установ та організацій, віднесених до відання НАНУ та галузевих академій наук, на фінансування через Міносвіти як головного розпорядника бюджетних коштів та НАНУ як відповідального виконавця.

Кабмін також має здійснити заходи, пов'язані з реорганізацією галузевих академій наук та забезпечити контроль за проведенням суцільної інвентаризації їхнього майна, в тому числі нематеріальних активів.

Кабмін спільно з НАНУ муситиме до 1 серпня 2016 року вжити заходів щодо оптимізації мережі установ, закладів, організацій, чисельності їхніх працівників, зокрема, реорганізації, об'єднання, ліквідації неефективних організацій або припинення їхньої діяльності.

Нагадаємо, 26 листопада Рада дозволила державним вищим навчальним закладам та науковим установам ставати співзасновниками господарських товариств і створила Національний фонд досліджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram