ГоловнаСуспільствоПодії

ГПУ розпочала досудове розслідування за фактом аварії Су-25

На місці події проводяться необхідні слідчі дії.

ГПУ розпочала досудове розслідування за фактом аварії Су-25
Место крушения Су-25
Фото: david-cherkasov.livejournal.com

З метою встановлення причин і обставин, які призвели до катастрофи літака Повітряних Сил Збройних Сил України Су-25, військовою прокуратурою Запорізького гарнізону Південного регіону розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ст. 416 (порушення правил польотів або підготовки до них) КК України.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Наголошується, що на місці події працює оперативна слідча група військової прокуратури, проводяться необхідні слідчі дії.

Нагадаємо, літак Су-25 розбився 11 листопада під час виконання планового навчального польоту. За попередньою версією слідчої групи військових прокурорів та інспекції з розслідування авіакатастроф Міністерства оборони України, які почали роботу на місці трагедії, здійснюючи тренувальний політ на наднизькій висоті, літак зіткнувся з високовольтною лінією електропередач, внаслідок чого впав у районі с. Тернівка Вільнянського району Запорізької області недалеко від 255 км автомобільної траси Харків-Сімферополь.

Встановлено, що літак не був укомплектований боєкомплектом. Під час аварії пілот загинув на місці. Руйнувань та інших постраждалих немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram