ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ наголосила на вирішальному значенні контролю України над східним кордоном

Поки не відновлено повний контроль над кордоном, зброя й особовий склад можуть і далі потрапляти в Україну.

ОБСЄ наголосила на вирішальному значенні контролю України над східним кордоном
Илкка Канерва
Фото: www.kansanuutiset.fi

Президент Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ілкка Канерва заявляє, що російські озброєння і персонал можуть і надалі надходити на Донбас, поки Україна не відновить контроль над кордоном.

Про це йдеться в його заяві за підсумками візиту в Україну, передає УНІАН.

Президент ПА ОБСЄ зазначив, що питання східного кордону України має вирішальне значення.

Також він висловив переконання, що спостерігачам ОБСЄ має бути надана можливість для здійснення повного спостереження і допомоги стабілізації ситуації вздовж усього кордону.

Також Канерва заявив що відведення озброєння має відбутися якомога швидше.Він зазначив, що під час різних зустрічей у Києві можна зробити висновок, що в Україні з цього приводу існує консенсус.

Також він підкреслив важливість ініціатив українського уряду щодо проведення реформ і наполегливо закликав здійснювати подальші кроки, особливо в боротьбі з корупцією та вирішенні питання децентралізації.

"Масштабні реформи, які Українська держава почала впроваджувати, були б викликом для будь-якого уряду, не кажучи вже про їх реалізацію під час збройного конфлікту. Я наполегливо закликаю політиків, які приймають рішення, зосередитися на довгостроковій перспективі для блага країни", - заявив президент ПА ОБСЄ.

Також він знову підтвердив готовність Парламентської асамблеї ОБСЄ сприяти діалогу між українськими та російськими парламентаріями для підтримки дипломатичного вирішення конфлікту.

Режим тиші на Донбасі встановився з початком осені. На початку жовтня обстріли практично зійшли нанівець. Однак починаючи з 18 жовтня, коли сторони мали почати відведення озброєнь у Донецькій області, бойовики ДНР практично щодня обстрілювали українських військових. Останніми днями ситуація різко загострилася.

Напередодні сили АТО завершили відведення озброєнь. Бойовики заявили, що теж зробили це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram