ГоловнаСуспільствоВійна

В Одеській області затримано 18-річного бойовика ДНР

Раніше СБУ затримала 19-річну снайперку

В Одеській області затримано 18-річного бойовика ДНР
Фото: ru-newz.ru

В Одеській області контррозвідка СБУ затримала громадянина України Г., 1997 року народження, - активного учасника терористичної організації "ДНР".

Встановлено, що навесні минулого року затриманий добровільно вступив у т.зв. "комендантський взвод" терористів і здійснював пропускний режим у захопленому бандформуванні "Семенівський" адмінбудівлі УСБУ в Донецькій області, зі зброєю в руках патрулював місто, затримував патріотично налаштованих громадян і "конвоював" їх у штаб терористів, повідомляє прес-служба СБУ.

Зі слів затриманого, у складі незаконних збройних формувань бойовиків "Едіка" та "Бені" брав участь у нападах і обстрілі позицій українських вояків у Донецькому аеропорту.

Днями бойовик повернувся в Одеську область із завданням організувати диверсійну роботу.

Слідчий відділ Управління СБ України в Одеській області зареєстрував кримінальне провадження за ч. 1 ст. 2583 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Затриманого заарештовано.

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала 19-річну громадянку України Анастасію Ворошилову, яка була снайпером у терористів. Вона зізналася в убивстві 10 українських військових біля Горлівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram