ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ розкрила корупційну схему в сумському військкоматі

Керівництво брало хабарі за відстрочки від призову

СБУ у взаємодії з військовою прокуратурою припинила протиправну діяльність двох посадовців з числа керівництва Сумського об'єднаного міського військового комісаріату, які організували схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від жителів обласного центру.

"Установлено, що гроші службовці вимагали та отримували за відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації та зняття з військового обліку призовників", - повідомляє прес-центр СБУ.

Під час обшуків у службових кабінетах правоохоронці виявили та вилучили близько 40 тис. грн, 400 доларів, файли з графічними зображеннями печаток і штампів інших організацій та установ.

"Показово, що записна книжка з переліком прізвищ, навпроти яких фіксувалися суми коштів у гривнях і доларах США, містила герб Російської Федерації і напис "Міністерство охорони здоров'я і соціального розвитку Російської Федерації", - зазначили в прес-службі.

В інших службових кабінетах військкомату виявлено та вилучено підроблені документи (бланки медичних довідок, обстежень, виписки з медичних карток тощо), які, за попередніми даними, також використовувалися в реалізації протиправної схеми.

Зараз військова прокуратура Сумського гарнізону здійснює слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди), ч.1 ст. 366 (службове підроблення) та ч.1 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram