ГоловнаСуспільствоОсвіта

Під НАУ близько 100 людей протестують проти призначення регіонала Луцького проректором

Почалися сутички

Під Національним авіаційним університетом у Києві розпочалася акція протесту проти призначення в.о. проректора Максима Луцкього, близького соратника екс-міністра освіти Дмитра Табачника, колишнього нардепа від Партії регіонів і колишнього голови Солом'янської РДА. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

В акції беруть участь близько 100 осіб. Зайти в будівлю протестувальники не можуть, тому що вхід охороняють невідомі люди в костюмах. Один з них сказав натовпу, що йому "шкода однокурсників, які воюють за ДНР", після чого почалася сутичка, цього охоронця вдарили по обличчю.

Біля воріт університету - ще одна сутичка, але наразі невідомо, з якої причини.

Нагадаємо, про підтримку сьогоднішньої акції заявили люстраційний комітет Майдану, антикорупційний комітет Майдану, ГО "Автодозор", ГО "Кияни Киянам", Антикорупційне бюро України, Автогромада і Spilno.tv. "Разом з Луцьким в освіту повертаються хабарі, кумівство, "блат", моральні та професійні якості поступаються грошам і корупційним зв'язкам. Громадськість глибоко обурена цим ганебним призначенням, яке ображає пам'ять про Героїв, які віддали своє життя за визволення України від корумпованого мотлоху", - йдеться на сторінці заходу в facebook.

Як раніше повідомляли, Луцький вже був першим проректором НАУ в 2008 р. У 2006році його обрали до Верховної Ради - в якості члена "Блоку Юлії Тимошенко". У тому самому році Луцький перейшов у ПР. Був головою підкомітету з питань професійної освіти комітету Верховної Ради України з питань науки та освіти.

2010 року його знову обрали до Ради, а наступного року він став головою комітету з питань науки та освіти. Він був одним з найвідоміших соратників міністра освіти Дмитра Табачника - за даними порталу, Луцький лобіював всі реформи Табачника. У ті роки НАУ регулярно отримував преференції - у вигляді збільшення держзамовлення на підготовку фахівців і фінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram