ГоловнаСуспільствоОсвіта

Через борги проведення ЗНО в Україні опинилося під загрозою зриву

Для повноцінного і своєчасного проведення незалежного тестування необхідно 9,48 млн гривень

Через борги проведення ЗНО в Україні опинилося під загрозою зриву
Фото: osvita.ua

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук заявляє про те, що проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року під загрозою зриву через недофінансування і проблеми у сфері захисту матеріалів ЗНО.

Про це директор УЦОЯО Лікарчук заявив на прес-конференції.

За його словами, на сьогодні УЦОЯО мав уже виготовити 93% зошитів-тестів для ЗНО, але фактично надруковано лише 39%.

Лінія друку зошитів-тестів простоює з 20 березня через те, що попереднє керівництво УЦОЯО залишило після себе півмільйона гривень боргів з минулого року.

Ще одним ризиком для проведення ЗНО він назвав дефіцит фінансів загалом в системі УЦОЯО. Він пояснив, що для повноцінного і своєчасного проведення ЗНО необхідно 9,48 млн грн., а наразі центр отримав лише 3 млн. Якщо необхідні кошти не надійдуть протягом 8-9 днів, то графік підготовки та проведення ЗНО буде зірвано остаточно.

Також Лікарчук зазначив, що під загрозою і захист інформації в системі УЦОЯО. За його словами, про це центр повідомила Служба безпеки України. Ще одним ризиком Лікарчук назвав кадровий дефіцит співробітників УЦОЯО: на сьогодні вакантна кожна 10 одиниця штатного розкладу, і багато співробітників центру працюють за сумісництвом.

У свою чергу, заступник міністра освіти і науки Павло Полянський звернувся до громадськості, бізнесу та благодійних фондів з проханням невідкладно надати УЦОЯО матеріальну допомогу у вигляді необхідних матеріалів і устаткування для того, щоб встигнути у відведений час надрукувати зошити-тести для проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram